Josen toimintavihko, kevät 2024 lataa tästä

Lue ja lataa Josen yleisesite lataa tästä

Josen pdf-kalenteri 2024

Sininen kalenteri lataa tästä 

Liila kalenteri lataa tästä

Beige kalenteri lataa tästä

Olemme kehittäneet erilaisia materiaaleja oppimisen ja arjen tueksi. Tältä sivulta löydät myös lasten apuvälinerepun materiaalit. Sivun materiaali on vapaasti tulostettavissa.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Josen toimistoon, puh. 044 282 0022. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia materiaaleista!

Esseen rakenne

Tähän olemme koonneet vinkkejä esseen kirjoittamiseen. Toivottavasti siitä on apua sinullekin!

Lataa Esseen rakenne lataa tästä

Kahden viikon suunnitelma

Joskus voi helpottaa, että voi suunnitella seuraavien viikkojen menot ja laittaa ne näkyviin vaikkapa koko perheelle. Käytä eri värejä kuvaamaan eri tyyppisiä menoja: opiskelu/koulu, liikunta, lääkärikäynnit yms., vapaa-ajan menot. Jos laminoit paperin, voit kirjoittaa menot pyyhittävillä tusseilla ja käyttää suunnitelmaa pidemmän aikaa.

Lataa 2 viikon suunnitelma lataa tästä

Kanban

Kanban on yksinkertainen tehtävien hallinnan apuväline. Jos laminoit sen, voit kirjoittaa siihen esim. pyyhittävillä tusseilla. Toinen vaihtoehto on käyttää post it -lappuja.

Kanbania voi käyttää esim. tehtävien pilkkomiseen. Jos esseen kirjoittaminen tuntuu isolta möykyltä, voit palastella sen pienempiin osiin, jotka kirjoitat lapuille: hanki lähteitä, lue lähteitä ja tee muistiinpanoja, hahmottele esseen runko, kirjoita pääkappaleet, kirjoita johdanto, kirjoita pohdinta, palauta. Aina kun otat yhden osasen työn alle, siirrä se “tehtävä”-sarakkeesta “työn alla” -sarakkeeseen. Tärkeää on, ettet siirrä työn alle liian monta – kolme voisi olla hyvä maksimi. Kun osanen on saatu valmiiksi, on palkitsevaa siirtää se “valmis”-sarakkeeseen.

Kanbania voit käyttää myös yhden viikon tai yhden kurssin tehtävien hahmottamiseen. Kun kiinnität kanbanin seinällesi, se muistuttaa sinua tehtävistä. Kokeile, miten kanban toimisi omassa arjessasi parhaiten!

Lataa kanban lataa tästä

Lasten apuvälinereppu, tulostettavat materiaalit

Kuukausisuunnitelma lataa tästä

Lasten toimintataulu (kanban) lataa tästä

Mittayksiköitä  lataa tästä

Palkintotaulun käyttöohje lataa tästä

Palkintotaulu 1 lataa tästä

Palkintotaulu 2 lataa tästä

Palkintotaulu 3 lataa tästä

Satataulu lataa tästä

Opasvihkonen lataa tästä

Lukukausisuunnitelma

Lukukausisuunnitelmasta näkee silmäyksellä, mitä kursseja milloinkin on menossa ja missä ovat ruuhkapaikat. Voit sitten harkita, voisiko jonkun tehtävän tehdä etukäteen tai johonkin pyytää lisäaikaa.

– kirjoita yläriville kuukaudet

– kirjoita vasemmalle allekkain lukukauden aikana käytävät kurssit – voit käyttää eri värejä

– tee väreillä kurssien kestoa kuvaavat kehykset kurssien ja kuukausien kohdalle

– kirjaa kehyksien sisälle kaikki kursseihin liittyvät määräpäivät: palautettavat tehtävät, esseet, ryhmätyöt, tenttipäivät jne.

Lataa lukukausisuunnitelma lataa tästä

Pomodoro

Pomodoro on ajanhallinnan tekniikka, jolla työnteko jaetaan pienempiin osiin ja välissä pidetään lyhyitä taukoja. Tekniikka auttaa keskittymään meneillä olevaan tehtävään sekä tehostamaan omaa tekemistä.

Lataa Pomodoro-ohjejuliste tästä!

Vinkkejä kirjoittamiseen

Olemme koonneet tähän hyväksi havaittuja ohjeita kirjoittamisen avuksi. Kokeile, auttaisivatko ne sinua!

Lataa Vinkkejä kirjoittamiseen lataa tästä

Lataa Esseen kirjoittamisen vaiheet lataa tästä

Opinpesä-vihkot

Vihkoihin on kerätty tietoa ja vinkkejä oppimisesta, oppimisen apuvälineistä ja kielten oppimisesta. Vihkoja saa vapaasti tulostaa. Toivottavasti niistä on paljon apua ja iloa!

Oppimisen apuvälineitä ja sovelluksia -vihko, lataa tästä

Pieni opas oppimiseen -vihko, lataa tästä

Vinkkejä kielten opiskeluun -vihko, lataa tästä

Oppimisvaikeuksien huomioiminen työelämässä -huoneentaulut

Olemme koonneet näihin neljään huoneentauluun vinkkejä siitä, miten oppimisvaikeuksisia työntekijöitä voisi ottaa huomioon työpaikoilla. Materiaalia voi vapaasti tulostaa ja levittää. Lataa ja tulosta huoneentaulut tästä.

Oppimisen tuen pieni käsikirja ammattilaisille

Olemme koonneet tähän A4-kokoiseen vihkoon hyväksi havaitsemiamme keinoja ja käytäntöjä oppimisvaikeuksisten aikuisten tukemiseen. Materiaalia voi vapaasti tulostaa ja levittää. Otamme mielellämme vastaan palautetta materiaalista. Voit ladata ja tulostaa vihkon tästä.