Lukitestaus

Jos epäilet lukivaikeuden mahdollisuutta, eikä sinulle ole aiemmin tehty lukitestiä, varaa ensin aika lukiseulaan. Varaa aika seulaan myös, jos lukivaikeuden toteamisesta on pitkä aika. Jos lukiseula antaa viitteitä lukivaikeudesta, saat seulan jälkeen vielä erikseen sovitusti ajan yksilötestiin. Voit varata ajan suoraan yksilötestiin, jos sinulla on aiemmin todettu lukivaikeus ja tarvitset päivitetyn todistuksen esim. oppilaitosta tai pääsykokeiden erityisjärjestelyjä varten.

Testien hinnat: Lukiseula 20 € ja tarvittaessa tehtävä yksilötesti 30 €. (maksetaan testiin tultaessa kortilla tai käteisellä.)

Huom! Lukitodistukseen vaaditaan yleensä molemmat testit. Tällöin testausten hinta on yhteensä 50 €.

Onko kirjoittaminen sinulle haastavaa? Teetkö paljon kirjoitusvirheitä? Viekö tekstien lukeminen sinulta paljon aikaa? Lukiseulalla selvitetään viitteitä mahdollisesta lukivaikeudesta. Lukiseulan tulosten perusteella voimme tarvittaessa suorittaa myös yksilötestin. Yksilötestin perusteella tehdään tarvittaessa todistus lukivaikeudesta.

  • Ensisijaisesti selvitä mahdollisuus suorittaa lukitestaus omassa oppilaitoksessasi
  • Testaamme ainoastaan henkilöitä, joiden äidinkieli on suomenkieli
  • Lukitestistä saat pätevän lausunnon esimerkiksi korkeakoulujen pääsykokeisiin ja yksilöllisiin järjestelyihin
  • Lukiseuloissa käytämme Niilo Mäki Instituutin Digilukiseulaa

Lukiseula (kesto noin 45-60min)

  • 25.4. klo 15.30. ja 17.00
  • 23.5. klo 15.30. ja 17.00.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Kalyn Ng, info(at)lukijose.fi tai p. 044 282 0022

Ilmoittautumiseen tarvitsemme seuraavat tiedot:

nimi, ikä, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Ilmoitathan myös, jos edellisestä seulasta on kulunut alle 5 vuotta tai jos sinulla on esim. nuorempana todettu lukivaikeus. Voit tällöin päästä suoraan yksilötestiin.

Jos joudut perumaan lukitestiin osallistumisesi, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään testipäivää edeltävänä päivänä klo 12 mennessä.

Tässä linkki “pikalukitestiin”, jolla voit alustavasti selvittää viitteitä lukivaikeudesta. Tämä testi ei kuitenkaan anna luotettavaa ja lopullista arviota lukivaikeudesta, mutta toivottavasti rohkaisee sinua ottamaan meihin yhteyttä.