Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen luki kissa-Misse ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja minulla on pinkki nenuli. Minä asun rantakylässä lähellä kirjastoa, jonne joskus aina livahdan ihmisiltä salaa niin, ettei kukaan edes huomaa minun olevan kirjastossa. Minulla on keltaiset silmät, jotka loistavat valokuvassa kuin pienet taskulamput.

Rakastan kaikenlaista kissamaista puuhaa, jopa sellaista mistä omistajana P:E ei tykkää kovinkaan paljoa, vaikka minusta se tykkää muuten tosi paljon. Yhteisenä ongelmana meillä on lukivaikeus.

Me luemme paljon yhdessä erilaisia kirjoja ja usein joudunkin pyytämään ihmiskäsien apua tähän kirjoittamiseen, koska kirjoja arvostellessa kaksi käpälää on hitaammat kirjoittamaan kuin kymmenen sormea.

Minä olen siis oikea kissa, enkä mikään fiktiivinen hahmo, en vaan osaa kirjoittaa kuin kissakielellä, siksi omistajani kirjoittaa kertomukseni teidän ihmisten kielelle. Minun lempikirjani on Nälkäpeli, koska ajattelin että sitä voi syödä ja pelata, mutta olenkin vaan pureskellut kirjan kantta.

Minulla on suuri ilo esitellä teille kuukausittain milloin mitäkin lasita luettavaa, jonka olen löytänyt erilaisia luettavia asioita ihmetellessäni. Minulla on myös kunnia antaa oma kissamainen arviointi asteikoilla:

Lankakerä = loistava 1-5

Kumi hiiri = hyvä 1-5

Kermakulho = ihan ok/tulipahan luettua 1-5

 

Kur nau nyt en tiedä sanoisinko, että tervetuloa kummalliseen kaupunkiin vaiko kummalliselle aikakaudelle, saatte ottaa itse selvää, kumpaa asia on.

Kirja sarja siis on sama, kun kirjan päähenkilö

Magiaa

Kirja sarjan nimi on Septimus Heap 

Kirjoittanut: Angie Sage
Julkaistu: helmikuu 23, 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Magyk

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Kaisa Kattelus.

”Älä kerro kenellekään, että hän on löytölapsi. Hän on syntynyt teille. Ymmärrätkö?”

Eräänä päivänä perusvelho Silas Heap taivaltaa hyisessä pakkassäässä halki talvisen Metsän kohti Linnan Sokkelikkoa ja löytää maasta kummallisen nyytin. Miksi ihmeessä avuton tyttö vauva on pensaan alla piilossa? Missä on vanhemmat? Silaksen ja hänen vaimonsa Sarahin perheeseen oli aiemmin samana päivänä syntynyt jo seitsemäs poika, Nimeltään Septimus, mutta hyväsydäminen Silas poikansa menetyksen tuoman surusta huolimatta päättää majoittaa kotiinsa vielä yhden nälkäisen pikkusuun. Kun hän ehtii kotiovelleen, hän on törmätä kätilöön, joka kiiruhtaa ulos talosta kuollut Septimus-vauva sylissään. Silas ei ehdi nähdä kuollutta poikansa kätilön sylissä.

Niinpä tummakutrinen löytölapsi Jenna varttuu Heapien hellässä huomassa vihreäsilmäisten ja pellavapäisten velhoveljiensä rinnalla. Velhojen elämä joutuu ahtaalle, kun magian opetus kouluissa lakkautetaan ja taikuus julistetaan laittomaksi. Kymmenvuotispäivänään Jenna saa tietää olevansa salamurhaajan aikoinaan surmaaman kuningattaren tytär – siis oikea prinsessa.
Kuningattarenvesa on pian suuressa vaarassa, sillä manaaja DomDanielin vakoojat ja vainolaiset ovat jo hänen jäljillään. Apuun rientää kaikin puolin mahtava Marcia Overstrand, parasvelho, jonka ehtymättömän taikavaraston avulla Jenna ja hänen saattueensa livahtavat hetkeksi saalistajiltaan.

Mutta mitä maagista tapahtuikaan Septimukselle, seitsemännen pojan seitsemännelle pojalle, jota ikävöivät vanhemmat eivät saa mielestään?

 

Joo ihan luettava, jos vaan pysyy mukana aiemmissa tapahtumissa, josta saa paljon apua, että pysyy mieli kuvitus mukana. Pisteitä annan 2 lankakerää

 

Tekstin koko