Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen luki kissa-Misse ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja minulla on pinkki nenuli. Minä asun rantakylässä lähellä kirjastoa, jonne joskus aina livahdan ihmisiltä salaa niin, ettei kukaan edes huomaa minun olevan kirjastossa. Minulla on keltaiset silmät, jotka loistavat valokuvassa kuin pienet taskulamput.

Rakastan kaikenlaista kissamaista puuhaa, jopa sellaista mistä omistajana P:E ei tykkää kovinkaan paljoa, vaikka minusta se tykkää muuten tosi paljon. Yhteisenä ongelmana meillä on lukivaikeus.

Me luemme paljon yhdessä erilaisia kirjoja ja usein joudunkin pyytämään ihmiskäsien apua tähän kirjoittamiseen, koska kirjoja arvostellessa kaksi käpälää on hitaammat kirjoittamaan kuin kymmenen sormea.

Minä olen siis oikea kissa, enkä mikään fiktiivinen hahmo, en vaan osaa kirjoittaa kuin kissakielellä, siksi omistajani kirjoittaa kertomukseni teidän ihmisten kielelle. Minun lempikirjani on Nälkäpeli, koska ajattelin että sitä voi syödä ja pelata, mutta olenkin vaan pureskellut kirjan kantta.

Minulla on suuri ilo esitellä teille kuukausittain milloin mitäkin lasita luettavaa, jonka olen löytänyt erilaisia luettavia asioita ihmetellessäni. Minulla on myös kunnia antaa oma kissamainen arviointi asteikoilla:

Lankakerä = loistava 1-5

Kumi hiiri = hyvä 1-5

Kermakulho = ihan ok/tulipahan luettua 1-5

 

 

Hei taas tällä erää laitamme valkosipulia laukkuun ja silmälappu silmään ja lähdemme seikkailemaan piraattien ei kun Vampiraattien kanssa.

Kirjoja on 3 ja tämä on sen ensimmäinen osa nimellä.

 

Vampiraatit: Kirottujen laiva

Kirjoittanut: Jurtin Somper
Julkaistu: huhtikuu 16, 2007 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Demons of the Ocean

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

 

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Antti Autio. Sidottu, kansipaperi.

Kauheita vampiraatteja horisontissa!

On vuosi 2505 ja merirosvojen laivastot kylvävät kauhua Tyynellä valtamerellä. Miekkaa heiluttavat ja rommia hörppivät peruspiraatit kuitenkin kalpenevat merta ikuisesti seilaavien, verenjanoisten vampiraattien rinnalla.

Rauhallisessa kalastaja satamassa on Majakan vartijan kuoltua jäänyt orvoiksi kaksoset Grecen ja Connori, jotka karkaavat orpokodista myrskyävälle merelle. Sisarukset Grace ja Connor Tempest oppivat, että legendat merta hallitsevista kammotuksista eivät olekaan pelkkää tarua.

Myrskyssä laivan hajotessa Connor päätyy merirosvojen laivaan, jota hallitsee tulisella temperamentilla varustettu kapteeni Molucco Wrathe. Gracen pelastaa alus, jonka miehistö liikkuu vain öisin ja välillä on muutenkin aikas erikoista sakkia. Lisäksi laivan kasvoton kapteeni tuntuu tietävän Connorin sisaruksista ja näiden edesmenneestä isästä melkeinpä kaiken.

Kaksosten yritykset löytävät toisensa vaikuttavat tuhoon tuomituilta. Ihan vain siksi että Connorin aika kuluu raisuun merirosvoelämään totutellessa ja ihannoinnissa. Grace taas tutustuu paremmin muutamaan laivan miehistön jäseneen ja saa kutsun aavelaivan suurelle ja oudolle juhla-aterialle…

 

Kirja on omalla tavallaan raskas koska sen tarina heittelee kahden laivan väliä ja muutamissa kohdissa saa olla tosi tarkkana mutta kaikista huolimatta anna kuitenkin melkein täydet 5 lankakerää mutta 3 pisteet jää.

Hyvää tulevaa emojen ja äitienpäivää!

 

 

Tekstin koko