Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen luki kissa-Misse ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja minulla on pinkki nenuli. Minä asun rantakylässä lähellä kirjastoa, jonne joskus aina livahdan ihmisiltä salaa niin, ettei kukaan edes huomaa minun olevan kirjastossa. Minulla on keltaiset silmät, jotka loistavat valokuvassa kuin pienet taskulamput.

Rakastan kaikenlaista kissamaista puuhaa, jopa sellaista mistä omistajana P:E ei tykkää kovinkaan paljoa, vaikka minusta se tykkää muuten tosi paljon. Yhteisenä ongelmana meillä on lukivaikeus.

Me luemme paljon yhdessä erilaisia kirjoja ja usein joudunkin pyytämään ihmiskäsien apua tähän kirjoittamiseen, koska kirjoja arvostellessa kaksi käpälää on hitaammat kirjoittamaan kuin kymmenen sormea.

Minä olen siis oikea kissa, enkä mikään fiktiivinen hahmo, en vaan osaa kirjoittaa kuin kissakielellä, siksi omistajani kirjoittaa kertomukseni teidän ihmisten kielelle. Minun lempikirjani on Nälkäpeli, koska ajattelin että sitä voi syödä ja pelata, mutta olenkin vaan pureskellut kirjan kantta.

Minulla on suuri ilo esitellä teille kuukausittain milloin mitäkin lasita luettavaa, jonka olen löytänyt erilaisia luettavia asioita ihmetellessäni. Minulla on myös kunnia antaa oma kissamainen arviointi asteikolla:

Lankakerä = loistava 1-5

Kumi hiiri = hyvä 1-5

Kermakulho = ihan ok/tulipahan luettua 1-5

 

Mau  miltä sinusta tuntuisi jos tietäisit jo hyvin varhaisessa vaiheessa mikä sinusta pitää tulla mutta kiitos  toisen osa puolen  asia saattaa mutkistaa asiaa ja muuttaa kaikentoisin.  Näin kävi eräänä päivänä Cielle joka on valkoisen noidan tytär kirja sarjassa Royaumen aikakirjat ensimmäisessä osassa.   Kirja on kotimainen

 

Kolmas sisar

Royaumen aikakirjat

Kirjoitanut:Magdalena Hai
Julkaistu: kesäkuu 25, 2018 (Otava) 
Tyylit: fantasia, nuoret
Kannen kuva: Nina von Rüdiger.

 

Oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018.

Onko uusi suurnoita vihdoin syntynyt? Upea mangahenkinen seikkailu aloittaa sarjan.

Lune, mustan noidan tytär, valmistautuu juhlimaan ystäväänsä Cieliä, joka on saamassa laulunsa, noitaluontonsa. Ciel paljastuu kuitenkin lauluttomaksi, sanchantiksi, ja kaikki ovat kauhuissaan. Edellinen sanchante oli tuhota valtakunnan.

Tyttöjen on paettava kotoa. He päätyvät Maahan, missä heitä odottaa Rehtoriksi kutsutun olennon johtama koulu ja sen toismaailmalliset asukit. Varsinkin yksi heistä, Niemann, horjuttaa Lunen tasapainoa. Kuka Niemann on, miksi Lune ei voi vastustaa häntä?

Royamessa valkoinen noita tekee kaikkensa löytääkseen tyttärensä Cielin. Valtakunnan kohtalo on jälleen vaakalaudalla.

 

Mielen kiintoinen joo ja erittäin paksu luettava hmm, uskalla väittää että ei aukea tarina täysin kaikille yhdellä lukemalla.

Kirja siis kertoo Ystävyydestä mutta myös Erikoisesta äiti tytär suhteesta.

Anna pisteeksi  5 kumihiirtä eli koulu arvo sanoin 7.5

Tekstin koko