Dysleksiaviikko

Dysleksiaviikko

 

sivua päivitetään lähempänä dysleksiaviikkoa

Dysleksiaviikko välittää tietoa oppimisvaikeuksista ja oppimisen apukeinoista ja ennen kaikkea juhlistaa monenlaista oppijuutta.

Luvassa erilaista toimintaa ja mahdollisuuksia tutustua oppimisen apuvälineisiin.

Kansainvälistä dysleksiaviikkoa vietettiin vuonna 2020 lokakuussa 5.-9.10.

 

Vuonna 2020 Dysleksiaviikon teemana Suomessa oli LUKIVAIKEUS TYÖELÄMÄSSÄ.

Tavoitteena on lisätä työnantajien ja työntekijöiden tietoisuutta ja ymmärrystä lukivaikeuden haasteista ja mahdollisuuksista. Dysleksiaviikkoa Suomessa koordinoi Erilaisten oppijoiden liitto ry, joka toteuttaa viikon yhdessä jäsenyhdistysten ja kumppaneidensa kanssa.

JOSE järjestää dysleksiaviikolla tapahtumia ja viikon teemat ovat näkyvillä somessa.

.

Ohjelma syksyllä 2020 oli seuraava:

Maanantai 5.10. ja tiistai 6.10. Jose kiersi eri yrityksissä, yhdistyksissä ja toimijoiden pisteissä kertomassa oppimisesta ja toiminnastaan.

Tekniikka arjen apuna -koulutus yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston kanssa.

Torstai 8.10. Apuvälinekoulutus.

Perjantai 9.10 Virtuaalinen torilla tavataan, jossa Joensuun seudun erilaiset oppijat ry oli tavattavissa YouTubessa livelähetyksen välityksellä.

Livelähetyksessä keskusteltiin siitä kuinka omaa tiedon omaksumista voi tehostaa sekä tutustumaan oppimisen tuen välineisiin. Omien kysymysten ja pohdintojen esittämiselle oli myös mahdollisuus.

https://www.youtube.com/channel/UC9gj2U0Z6A0UKxxUwKGUd9Q

 

Erilaisten oppijoiden liiton sivuilta voit käydä katsomassa lisätietoa dysleksiaviikosta ja myös muiden aluejärjestöjen tapahtumia

Dysleksiaviikon mahdollistaa: STEA, Joensuun KAKE-hanke, Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ely-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.