Porina-ryhmät tukevat sosiaalisissa taidoissa

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä

Oppimisen olohuone aikuisille nyt myös Joensuussa

Lue lisää täältä

Syksyn 2018 kurssit alkavat syyskuussa! 

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

 

  • Palautekysely toiminnastamme on nyt käytössä. Kyselyn löydät sivupalkista tai täältä www.lukijose.fi/palaute
  • Jose:n jäsen päivitäthän ajantaisaiset yhteystietosi täältä

Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen luki kissa-Misse ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja minulla on pinkki nenuli. Minä asun rantakylässä lähellä kirjastoa, jonne joskus aina livahdan ihmisiltä salaa niin, ettei kukaan edes huomaa minun olevan kirjastossa. Minulla on keltaiset silmät, jotka loistavat valokuvassa kuin pienet taskulamput.

Rakastan kaikenlaista kissamaista puuhaa, jopa sellaista mistä omistajana P:E ei tykkää kovinkaan paljoa, vaikka minusta se tykkää muuten tosi paljon. Yhteisenä ongelmana meillä on lukivaikeus.

Me luemme paljon yhdessä erilaisia kirjoja ja usein joudunkin pyytämään ihmiskäsien apua tähän kirjoittamiseen, koska kirjoja arvostellessa kaksi käpälää on hitaammat kirjoittamaan kuin kymmenen sormea.

Minä olen siis oikea kissa, enkä mikään fiktiivinen hahmo, en vaan osaa kirjoittaa kuin kissakielellä, siksi omistajani kirjoittaa kertomukseni teidän ihmisten kielelle. Minun lempikirjani on Nälkäpeli, koska ajattelin että sitä voi syödä ja pelata, mutta olenkin vaan pureskellut kirjan kantta.

 

 

Oh! Hei!  Misse täällä taas kumihiireni kanssa, tällä kertaa esittely  vuorossa on Kaunotar ja Hirviön

tarinaan kuuluva  ja sivuten kirja nimeltään

Kirjaan kadonnut

Kirjoitanut: Jennifer Donnelly
Julkaistu: toukokuu 2017 (Sanoma Magazines Finland)
Alkuperäinen nimi: Lost in a Book

Suomentanut: Saara Pääkkönen.

 

Monelle varmaan tuttu tarina itsekkäästä prinssistä ja kylän kauneimmasta neidosta on ja siitä mitä tapahtui prissi sai opeuksen, olet kuullut tämän  monesti.

 

 Mutta tarina ei kerro kaikkea.  Mitä tapahtui kun Belle Hirviön linnaan jouduttuaan oli ensin  karannut, jolloin  hirviö  pelasti  tytön.   Mitä tapahtui kun  hirviö lahjotti  Bellelle  kirjaston. Mitä Belle löysi kirjaston perimmäiseltä hyllyltä.  Mihin salaperäinen kirja johdatti kun Belle huomasi että sen sisään voi astua ja päästä vierailulle kiehtovaan maailmaan salaperäisen  henkilön vieraaksi. Mutta onko kaikki siellä sitä miltä näyttää? Vai onko kaikki vaan jotain muuta?

Tämän saat selville vain jos luet  tämän  hauskan ja  salaperäisen kirjan jolle annan  silakka pisteeksi 4 ja ison vinkaisun kumihiireltäni koska  se hieman toisti  itseään tietyissä kohdin mutta oli muuten tosi hyvä.

 

 

 

 

Tekstin koko