• Torstaina 22.6. toimisto auki 9-12, perjantaina 23.6. suljettu. Hyvää Juhannusta!
  • Ilmoittaudu Jelpparin kesäkursseille Linnealle 044 282 0037 tai linnea.breiling@lukijose.fi
  • YHTEISTYÖKUMPPANI vastaathan palautekyselyymme, jotta voimme kehittää toimintaamme myös yhteistyön osalta. Löydät kyselyn täältä. Kiitos vastauksistasi!
  • PALAUTEKYSELY on nyt auki! Arvioi ja anna palautetta vuoden 2016 toiminnastamme. Arvostamme palautettasi, sillä:
  1. Sen avulla voimme kehittää ja suunnata toimintaamme.
  2. Sen avulla voimme perustella toimintamme tarpeellisuutta.
  3. Sen avulla asiakkaidemme ääni pääsee kuuluviin.

Kyselyyn vastaaminen ei vie kuin muutaman minuutin. Ole ystävällinen ja anna meille rehellinen palautteesi vuodesta 2016.  Kyselyyn pääset TÄSTÄ.

 

  • JOSE päivystää Whisperillä tiistaisin klo 10-14! Tervetuloa kysymään neuvoa opintoihin tai tekemään omia tehtäviä! Samaan aikaan paikalla myös Nuorisoverstaan K-16 Kahvila. Viimeinen päivystys 6.6. päivystykset jatkuvat taas Syksyllä!
  • Chat-päivystys palvelee maanantaisin klo 11-16, kysy jos mieltäsi askarruttaa jokin!
  • 2.12.2016 Vauhtia Vahvuuksista -Seminaarin Kaisa Vuorisen luento diat löytyvät täältä.

Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen Misse- Kissa ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja asun Rantakylässä lähellä kirjastoa jossa käyskentelen ihmisiltä salaa. Ikää minulla on 7v kissan ijässä. Minulla on keltaiset silmät ja rakasta kaimissekenlasta kissamaista puuhaa jopa sellaista mistä omistajani P:E ei tykkää. Kuitenkin koska minulla ja omistajalleni on yhteisenä ongelmana lukihäiriö niin me luemme paljon yhdessä erillaisia kirjoja. Vaikka moni luulee niin minä olen oikea en fiktiivinen mutta koska en osaa kirjoitaa kun kissaa niin omistajani kirjoitaa puolestani teidän ihmisten kielellä ja minä vaam kerron juttut hänelle.
Minun lempi kirja on Nälkä peli koska ymmärsin että sitä voi syödä ja olen purrut siitä sivuja hieman.

 

 

Tänän  on meikä kissan  pakko tuumata että nyt  meni  lankakeräkin sekaisn ja  silakka väärän kutkkun kun tutustuin ja tukkiskelin   kelan  moni mutkaisia ja hieman kieroja  hakemuksin  josta  monia  joutuu  jokainen meitä  täyttämän  jossain elämän vaihessa.  Huomasin että  jo  hakemuksen valinta tarpeeseeni on hankalaa saati sitten siinä muutaman  kohdat.

Miksi  selvässä hakemuksessa pitää  lukee hakemus uudelleen  ja kuitenkaan ei selvää vahto ehtoa löydu  johon vastata.

Näissä hakemuksissa  yhsinkertaien kysymys on tehty mahdollisemman kieroksi

mm asumistuki hakemuksessa  kysytään  ja muutamassa  mussa  että onko  sinulla  poroja  ja kuitenkin kerrotaan että itse lapissa asiaa ei kysytä.

Sitten  miksi  jossakin jutussa joissa  moni  vastaa  kaikin kyllä tai  ei  ja kusu myksiä on viisi  oi olla vahto ehtoo  johin  voi laitaa  kullä tai  ei  vastaamalla kaikki  5 kysymykseen  tämä auttas  että silmät ei  menis  solmun  kun  lempi  lanka keräni.

Olen jopa  törmännyt  kaavakkeeseen jossa  ensin kysytän  kaikee johon vastaus on  suomen kieli  ja yhtä  ekin kysytän pystykö kommoni koimaa suomeksi  vai  komoni koitko  ruoksisksi tai saameksi+ mikä saamen  versioista.

Mielestäni  lapin kansalla  joilla kieli  tai  elin ympäristö on saamee ja  harvaan asuttua juttua  voisi olla oma  lappunsa  koska  yhtä laikka  hei  katsoisivat   öö jos heiltä kysyttäs  monta metriä on lähi kauppaan  tai  ostarille tai  kuljetko  töihin  päivittäin julkisilla linja-autolla vai  metrolla.

Tämän kun  aihe on niin  sotkuinen että  en osaa edes pisteitä antaa  muutakin  voisko  joku  antaa uuden kerän  ja onks silakkaa

Tekstin koko