• Tarkkaavaisuus & keskittymiskyky kovilla -koulutus 25.11 klo 9-16

Maksuton koulutus tarkaavaisuuden ja keskittymiskyvyn haasteista ja selviytymiskeinoista. Kouluttajana Erja Sanberg.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

  • Lukituki lastenkerho/vanhempainryhmä

Lastenkerho: Ryhmän tarkoituksena on edistää lukemaan ja kirjoittamaan oppimista. Toiminta painottuu oppimiseen leikin ja tekemisen avulla. Tavoitteena on tukea myönteisen minäkuvan muodostumista ja vahvistaa lasten kiinnostusta omaehtoiseen lukemiseen.

Vanhempainryhmä: Ryhmässä annetaan tietoa oppimisvaikeuksista ja oppimismenetelmistä, vinkkejä lasten ja nuorten oppimisen tukemiseen kotona, sekä tutustaan oppimisen apuvälineisiin. Ryhmän tarkoituksena on myös tarjota vertaistukea.

Lisää voit lukea täältä: Lastenkerho mainos

TIEDOKSI:

  • JOSE päivystää Whisperillä tiistaisin klo 10-14! Tervetuloa kysymään neuvoa opintoihin tai tekemään omia tehtäviä! Samaan aikaan paikalla myös Nuorisoverstaan K-16 Kahvila. 10.10. Alkaen.
  • Chat-päivystys palvelee maanantaisin klo 11-16, kysy jos mieltäsi askarruttaa jokin!
  • Toimiston aukioloajat ma 13-17 ja ti-pe 9-15.

YLEISTÄ:

  • PALAUTEKYSELY on nyt auki! Arvioi ja anna palautetta vuoden 2016 toiminnastamme. Arvostamme palautettasi, sillä:
  1. Sen avulla voimme kehittää ja suunnata toimintaamme.
  2. Sen avulla voimme perustella toimintamme tarpeellisuutta.
  3. Sen avulla asiakkaidemme ääni pääsee kuuluviin.

Kyselyyn vastaaminen ei vie kuin muutaman minuutin. Ole ystävällinen ja anna meille rehellinen palautteesi vuodesta 2016.  Kyselyyn pääset TÄSTÄ.

  • 2.12.2016 Vauhtia Vahvuuksista -Seminaarin Kaisa Vuorisen luento diat löytyvät täältä.

Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen Misse- Kissa ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja asun Rantakylässä lähellä kirjastoa jossa käyskentelen ihmisiltä salaa. Ikää minulla on 7v kissan ijässä. Minulla on keltaiset silmät ja rakasta kaimissekenlasta kissamaista puuhaa jopa sellaista mistä omistajani P:E ei tykkää. Kuitenkin koska minulla ja omistajalleni on yhteisenä ongelmana lukihäiriö niin me luemme paljon yhdessä erillaisia kirjoja. Vaikka moni luulee niin minä olen oikea en fiktiivinen mutta koska en osaa kirjoitaa kun kissaa niin omistajani kirjoitaa puolestani teidän ihmisten kielellä ja minä vaam kerron juttut hänelle.
Minun lempi kirja on Nälkä peli koska ymmärsin että sitä voi syödä ja olen purrut siitä sivuja hieman.

 

Hei kaikki  tänään sain  karvaisiin mustin käpäliini  tälläisen 4 osaisen  kirja sarjan kuin Lumotun metsän kronikat jossa  päähenkilönä  on  Prinsessa Cimose joka ei ole ihan tavallisemmasta päästä  prinsessa  luokittelussa koska hän  vihaa kaikkea  prinsessamaista puuhaa kuten koru ompelua ja sitä että  kaikesta vaan selviää  sankarin tai prinssin avulla, hän  ei myöskän ole neito jolla on pitkät kultaiset  kiharoidut  hiukset, hän on musta  tukkaien  ja tykkää pitää mm hiuksiaan aina  palmikolla.

Lohikäärmeen prinsessa

(Lumotun metsän kronikat, osa1)

Patricia C. Wrede
Julkaistu: 2001 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Dealing with Dragons

Cimorene on nuori  prinsessa syntyjään mutta  sankaritar, seikkailija tavoiltaan. Vanhemmat ovat päättäneert hänelle opettaa koruompelua sulhoksi komean prinssin josta tyttö ei  välitä oikeastaan hän ei  haluu  prinssiä tai  sankaria ollenkaan  puolisoksi. Cimorene kuitenkin haluaa oppia miekan käsittelyä ja magiaa. Hän pakenee ahdistavista kuvioista ja ryhtyy mahtavan ja kiehtovan Kazul-lohikäärmeen prinsessaksi. Hän taistelee velhoja vastaan pelkällä saippua vedellä jossa on  vähän sitruunaa ja kohtaa ystävällisen  noidan, puhuvan linnun, kivisen prinssin – ja monia erilaisia lohikäärmeitä.

Kirja on minusta erittäin kannustava  jos omat vanhemmat ovat sitä sorttia että päättävät liilaa  nuoren asioista mutta toki  järki pelin siltikin.

Kirjessa on  hyvä  teksti koko ja lukeminen on  suhko soljuvaa ja helposti  jää mieleen. Annan kirjalle pisteeksi  täyden maito kupin eli täydet pisteet

 

Lohikäärmeen etsintä

(Lumotun metsän kronikat, osa2)

Patricia C. Wrede
Julkaistu: 2001 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Searching for Dragons

Voihan  kumihiiri Kyllä toi  Cimoren  tarina  oli Lumotun metsän kronikasitten hyvä ja koukuttava edeleen nauskis ja nyt sitten esittelen  lisää n  osa 2 nimeltään Lohikäärmeen etsintä, jossa tapaamme  Lumotun metsän kuningas Mendanbarnin joka vihaa mm juhlia ja on muutenkin aikas erikoisen laatuinen  kuningas  ja hieman  syrjään  vetäytyvä.  Tällä hetkellä  hän on myös kiperän ongelman edessä. Joku – tai jokin – polttaa hänen valtakuntansa taikavarantoja, ja nuorella kuninkaalla on epäilyksensä: alueet ovat kuin tulipalon jäljiltä, ja paikalta löytyy lohikäärmeensuomuja.

Mendanbar lähtee tapaamaan Kazulia, lohikäärmeiden kuningasta joka on Cimoren hyvä ystävä.

Lohikäärme kuningas Kazulia ei kuitenkaan löydy. Hänen sijastaan kuningas joutuu tekemisiin prinsessa Cimorenen, lohikäärmeen pääkokin ja kirjastonhoitajan kanssa. Alkaa Kazulin etsintä, jonka vaiheissa parivaljakko kohtaa muun muassa vilustuneen jättiläisen ja velkaantuneen kääpiön,  unohtamatta monia muita  hahmoja edellisestä kirjasta.

Mitä parasja asiat selviää  ja Cimora ja kuningas huomaavat  välillään jotain  muuta kun huolen asioista.

Arvostelu Tämä kissa ihan hullaantui ja  hups on niin innoissan että ei osaa sanoo kun salakka. Ihmisten  kiellä se  tarjoitaa täydet pisteet, kirja oli  hyvä vanttinen ja selko sanainen ainoot  missä oli hieman ongelmaa oli  nimet.  Kirjan paksuus  oli erittän hyvä

 

Lohikäärmeen retkikunta
(Lumotun metsän kronikat, osa3)

Patricia C. Wrede
Julkaistu: 2002 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Calling on Dragons

Kivaa Prinsesa Cimoren ja muiden seikailut  jatkuvat taas Lumotun metsän kronikat kirja 3 (Lohikäärmeen retkikunta parissa)

Cimorene on palannut! Mutta ei enää lohikäärmeen prinsessana, vaan Lumotun metsän kuningattarena hän on myös on onnelisesti tulossa äidiksi.

Aikaa on kulunut ja inhat velhot ovat oppineet uusia juonia. He ovat varastaneet kuningas Mendanbarin miekan, joka on heidän avaimensa Lumotun metsän taikavarantoihin. Metsä on tuhon partaalla ellei miekkaa palauteta sinne ajoissa.

Siksi on aika muodostaa retkikunta. Siihen kuuluvat Cimorenen rinnalla lohikäärmeiden kuningas Kazul, noita Morwen, maagi Telemain, kaksi kissaa ja sininen aasijänis nimeltä Tappaja. Porukka on kova, mutta tehtävä samoin.

Vaikka Cimore ja kumppanit  onnistuvatkin tehtävässän jälleen kerran mutta kuitenkin velhot ehtivat  aiheutaa uuden  ongelman Cimorelle jonka  vuoksi sinun on syytä  lukea sarjan viimeinenkin kirja  nauskin.

Tämäkin kirja  ansaitsee samat  sanat  kun edeltäjänsä  hyvässä ja pahassa ehken  hieman heikompi kun  kaksi edellistä.

Tekstin koko