Syksyn 2018 kurssit alkavat syyskuussa! 

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

Oppimisen olohuone aikuisille nyt myös Joensuussa

Lue lisää täältä

Dysleksiaviikko 1.-5-10-2018

Tutustu ohjelmaan täältä

Apuvälinekoulutukset dysleksiaviikolla

Ilmoittaudu mukaan täältä

 

BUJO-illat

 

  • Palautekysely toiminnastamme on nyt käytössä. Kyselyn löydät sivupalkista tai täältä www.lukijose.fi/palaute
  • Jose:n jäsen päivitäthän ajantaisaiset yhteystietosi täältä

Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen luki kissa-Misse ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja minulla on pinkki nenuli. Minä asun rantakylässä lähellä kirjastoa, jonne joskus aina livahdan ihmisiltä salaa niin, ettei kukaan edes huomaa minun olevan kirjastossa. Minulla on keltaiset silmät, jotka loistavat valokuvassa kuin pienet taskulamput.

Rakastan kaikenlaista kissamaista puuhaa, jopa sellaista mistä omistajana P:E ei tykkää kovinkaan paljoa, vaikka minusta se tykkää muuten tosi paljon. Yhteisenä ongelmana meillä on lukivaikeus.

Me luemme paljon yhdessä erilaisia kirjoja ja usein joudunkin pyytämään ihmiskäsien apua tähän kirjoittamiseen, koska kirjoja arvostellessa kaksi käpälää on hitaammat kirjoittamaan kuin kymmenen sormea.

Minä olen siis oikea kissa, enkä mikään fiktiivinen hahmo, en vaan osaa kirjoittaa kuin kissakielellä, siksi omistajani kirjoittaa kertomukseni teidän ihmisten kielelle. Minun lempikirjani on Nälkäpeli, koska ajattelin että sitä voi syödä ja pelata, mutta olenkin vaan pureskellut kirjan kantta.

Voi silakka kesä ohitse kun  koulutkin  ovat alkaneet ja lehdet  alkavat  putoilla  puista, hmm noo ompahan jotain  erillaista jahdatavaa ulkona mutta nyt  tämän ihanan kirjan kimppuun jonka nimi on soturikissojen Unohdettu soturi. Joka on löytyy soturikissojen  kaudestan Tähtien enne

 

Unohdettu soturi

Kirjoittanut: Erin Hunter
Julkaistu: kesäkuu 12, 2018 (Art House)
Alkuperäinen nimi: The Forgotten Warrior
Tyylit: fantasia, nuoret
Suomentanut Nana Sironen.

 

»Neljäs on jo luonanne. Teidän ei tarvitse etsiä kaukaa.»  Hmm ketähän ne ettii??

Närhisulka on palannut vuorilta, ja hänen yksi tehtävänsä on auttaa Tuhkasydäntä muistamaan (Tähtiklaanin  käskystä) erästä asia josta lopulta ei edes Tähtiklaanikaan tiedä oliko se hyvä vai huono asia.

Valittu kolmikko pähkäilee myös profetian neljännen kissan löytämisen kanssa, kun taas silläväliin Synkässä metsässä (tähdetön maa) Rikkotähden ja Tiikeritähden joukkoihin liittyy yhä enemmän klaanikissoja, ja Murattilammen tehtävä vakoojana muuttuu päivä päivältä vaarallisemmaksi. Kyyhkysiipeä piinaavat painajaisissa tapahtumat vuoristosta, ja hän huomaa lamaantuvansa kauhusta ajatellessaan tulevaa.

Yllättäen järvelle saapuu muukalainen (Sol taas), joka kylvää eripuraa kissojen keskuuteen ja ajaa valhellaan mm tuuliklaanin hyökkäämään toiseen  klaaniin..

Mysrkyklaaniin saapuu kuoleeksi luultu kissa mutta kuka??

 

Sanasto/ info: Tähtiklaani on Kuolleita hyviä kissoja jotka suojelee ja neuvoo eläviä kissoja

Synkkämetsä on paikka jonne pahat ja häijyt kissat joutuvat  kuollessaan

Näyhin paikoihin pääseen elävät kissat vain unessa ollessaan mutta  kummankin paikan kissat voivat  näyttäytyä  myös unen lisäksi  velveella olevalle kissalle ( päälliköt ja parantajat ovat yhteydessä erityisesti tähtiklaanin kanssa vaihanen kieliä).

 

Kirja oli tällä kertaa  hieman jauhasi  samaa asiaa mitä  ainaksemmassakin mutta toi  hieman uutakin  juttua ja luetavuus oli  ihan ok tällä kertaa ei  kiemuraisa sanoja, mutta koska  kirja oli  hieman  kuiva  toistuvuutensa takia  niin  saa pisteä vaan  3,5 lankakerää ei siis kovin kitkuttava.

 

 

 

 

Tekstin koko