• Palautekysely toiminnastamme on nyt käytössä. Kyselyn löydät sivupalkista tai täältä www.lukijose.fi/palaute
  • Jose:n jäsen päivitäthän ajantaisaiset yhteystietosi täältä
  • Kevään kursseille ilmoittautuminen alkaa 1.12.! Katso kurssit täältä

 

 

Misse-kissan kirja-arvostelu:

Olen Misse- Kissa ja rodultani Burma. Väriltäni olen musta ja asun Rantakylässä lähellä kirjastoa jossa käyskentelen ihmisiltä salaa. Ikää minulla on 7v kissan ijässä. Minulla on keltaiset silmät ja rakasta kaimissekenlasta kissamaista puuhaa jopa sellaista mistä omistajani P:E ei tykkää. Kuitenkin koska minulla ja omistajalleni on yhteisenä ongelmana lukihäiriö niin me luemme paljon yhdessä erillaisia kirjoja. Vaikka moni luulee niin minä olen oikea en fiktiivinen mutta koska en osaa kirjoitaa kun kissaa niin omistajani kirjoitaa puolestani teidän ihmisten kielellä ja minä vaam kerron juttut hänelle.
Minun lempi kirja on Nälkä peli koska ymmärsin että sitä voi syödä ja olen purrut siitä sivuja hieman.

Täältä  jällen tulee sisää  tarinaa rakkaista kaukaisista sukulaisitani, tuoden  erään puuttuvan palan  kokonaisuuteen ”miauh”

Pitkätähden kosto

Soturikissat-erikoisseikkailut

Tekijä   Erin Hunter
Julkaistu: marraskuu 15, 2017
Alkuperäinen nimi  Tallstar’s Revenge

Tämä kirjan seikkailia on Tuuliklaanin suuri päällikkö Pitkätähti. Pitkätähden kosto on itsenäinen erikoisseikkailukirja, joka kertoo hänen nuoruudestaan.

»Minun on lähdettävä nummelta! Kohtaloni on klaanien ulkopuolella!»

Pitkätassu on Tuuliklaanin oppilas joka on uskollinen ja valmis puolustamaan klaaniaan, jonka vanhemmat toivovat hänen  jatkavan  perheen perinnettä kaivajana mutta Pitkä tassulla on muut unelmat. Kesken koulutuksensa hän kuitenkin menettää isänsä kohtalokkaissa tapahtumissa, häneen iskee katkeruus ja lopulta palava kostonjano . Vielä soturiksi tultuaankaan hän ei pääse yli sisimmässään kytevästä vihasta ja tuskasta.

Vastoin kaikkia periaatteitaan nuori, soturinimensä saanut Pitkähäntä hylkää Tuuliklaanin ja taivaltaa kauas kotoa maksamaan vanhoja kalavelkojaan. Elämä soturilain tavoittamattomissa on kuitenkin täynnä vaaroja, ja Pitkähännän on päätettävä, miten paljon hän on valmis uhraamaan kostonsa tähden.

Tämä tarina paljastaa tosiaan sen  miksi  et ole tärmännyt  Tuuliklaanin kohdalla enne  kaivaja kissoihin.

Kirjasta  löytyy myös vastaus  kysy mykseen ? Mitä yhteistä on Myrskyklaanin Tulitähden ja Pitkähännän  (Pitkätähden) elämän historiassa.

Kirja oli  mahtava ja mukaansa tempaava ja kuten kaikki  muutkin  tosi  paksut  kirjat  nin tämäkin  tuotti vaikeuskia jonkin verran mutta onneksi ei  ylitsepääsemättömästi.

4.5 lankakerää pisteeksi

 

 

 

 

 

 

Tekstin koko